tisdag 9 november 2010

Sjal från i fjol

 
Den  här sjalen med påfågelmönster gjorde jag förra hösten. 

 Gosig och färgglad i den mörka hösten.

söndag 7 november 2010

Lite till dotran

Jag ska försöka väcka blogglusten till liv! Ändrar lite i blogglayouten för att skapa inspiration. Jag har ju faktisk skapat en del trots avsaknad av blogginlägg. Men inspirationen till att blogga har varit som bortblåst. Nu får den en chans till!

Stora K behövde lite mer kläder och jag har dessutom en ny symaskin. En sådan där som kan göra lite roliga dekorsömmar och som har knapphålsautomatik. Sådana finesser finns inte på min gamla maskin från -63... Har dock lite svårt att bara hiva ut min gamla trotjänare som jag ju faktiskt sytt både balklänning till examensbal och min brudklänning på. 

I alla fall blev jag inspirerad av en annan sykunnig mamma till den här randiga tröj-klänningen. Fast jag gjorde med lång ärm och satte ficka på magen. Randig velour och enkla lila tights till. Och våffelsöm på nya maskinen.

Och sen önskade sig dottern en tröja av stjärntyget. Så då blev det en sådan också, även den med raglanärm. I bägge fallen har jag utgått från grundmönstret i boken av Meedom. Tygerna har jag bloggat om en gång för lääänge sen... här.