söndag 7 november 2010

Lite till dotran

Jag ska försöka väcka blogglusten till liv! Ändrar lite i blogglayouten för att skapa inspiration. Jag har ju faktisk skapat en del trots avsaknad av blogginlägg. Men inspirationen till att blogga har varit som bortblåst. Nu får den en chans till!

Stora K behövde lite mer kläder och jag har dessutom en ny symaskin. En sådan där som kan göra lite roliga dekorsömmar och som har knapphålsautomatik. Sådana finesser finns inte på min gamla maskin från -63... Har dock lite svårt att bara hiva ut min gamla trotjänare som jag ju faktiskt sytt både balklänning till examensbal och min brudklänning på. 

I alla fall blev jag inspirerad av en annan sykunnig mamma till den här randiga tröj-klänningen. Fast jag gjorde med lång ärm och satte ficka på magen. Randig velour och enkla lila tights till. Och våffelsöm på nya maskinen.

Och sen önskade sig dottern en tröja av stjärntyget. Så då blev det en sådan också, även den med raglanärm. I bägge fallen har jag utgått från grundmönstret i boken av Meedom. Tygerna har jag bloggat om en gång för lääänge sen... här.
 3 kommentarer:

Anna sa...

Så fina alster! Visst är det kul med ny symaskin!? Jag fick en i present för drygt två år sedan och den känns fortfarande ny och kul.

Kul att du är tillbaka i bloggvärlden!

Maria sa...

Så himla bra att bara kunna sy kläder så där, det fixar jag inte riktigt...

Titti sa...

Det var länge sen jag kollade din Nifesoj-blogg, schysst nu layout och jättefina kläder till kajsa. Jag har också två symaskiner nu, min nya med Huskvarna med "overlock" och min gamla Huskvarna med basic sömmar - tror det kan vara bra att ha en back-up maskin - eller om man vill ha ett sykonvent med någon vän är det ju också bra att ha!

Kram